Ingredienser Portioner: 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5:- Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Lägg i vitlöken och låt den fräsa tills den är lätt brynt. Pressa försiktigt på den med en gaffel för att få ur eventuell vätska och skär den sedan i bitar
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Koka potatisen och vispa den sedan med äggula, smör, ost, salt, vitpeppar och en skvätt med mjölk. Häll på matlagningsvin, grädde, buljong, soja och färskost och låt koka med
Ja det här blir ju en hyfsad middag. Låt den gå klar i ugnen tills den blir som du vill ha den. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurde filet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Värm en panna med olja tills den är väldigt het. Bryn köttet runt om tills det fått bra med färg. Dela tomaterna på mitten och lägg upp på en ugnsfast plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.