Paolos pastagratäng med kyckling
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g passerade tomater
  • 11 vitlöksklyfta, hackad
  • 13 basilikastjälkar
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 eventuellt en nypa socker
  • 1300 g penne
  • 1300 g kycklingfärs
  • 1100 g pancetta (bacon)
  • 11 liten gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 15 stora soltorkade tomater
  • 10 ,5 dl persilja
  • 11 ägg
  • 11 msk ströbröd
  • 11 msk olivolja
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1250 g mozzarella
  • 1250 g ricotta
  • 1 eventuellt färskriven parmesanost att strö överSätt ugnen på 225°
  • 1 Häll olivoljan i en kastrull, gärna med beläggning. Lägg i vitlöken och låt den fräsa tills den är lätt brynt. Tillsätt tomater, basilika och salt. Låt såsen sjuda i ca 5-10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och ev. en nypa socker.
  • 1 Hacka lök, vitlök och persilja och skär tomaterna i strimlor.
  • 1 Dela mozzarellan och låt den rinna av i ett durkslag. Pressa försiktigt på den med en gaffel för att få ur eventuell vätska och skär den sedan i bitar. Mixa eller vispa ricottan till en slät kräm.
  • 1 Skär pancettan i små bitar och fräs dem i en stekpanna i några minuter. Bryn färsen, tillsammans med lökhacket, och smula sönder den med en gaffel. Den kan vara i små bitar och inte helt finfördelad
  • 1 Blanda i persilja, salt och peppar och stek sedan alltsammans i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna och blanda sedan i uppvispat ägg, ströbröd, olivolja och tomatstrimlor. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Koka pastan al dente i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt några droppar olivolja och rör om.
  • 1 Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg i hälften av pastan och därefter kycklingfräset, skeda sedan över tomatsås, strö i hälften av mozzarellabitarna och klicka i ricottan fördelad jämnt över. Fyll sedan formen på samma sätt med resten av ingredienserna.
  • 1 Ställ in gratängen i ugnen i 20 minuter. Täck med ett aluminiumfolieark efter halva tiden. Servera med lite överströdd parmesanost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.