1 eventuellt
färskriven parmesanost att strö överSätt ugnen på 225°
1 Häll
olivoljan i en kastrull, gärna med beläggning. Lägg i vitlöken och låt den fräsa tills den är lätt brynt. Tillsätt tomater, basilika och salt. Låt såsen sjuda i ca 5-10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och ev. en nypa socker.
1 Hacka
lök, vitlök och persilja och skär tomaterna i strimlor.
1 Dela
mozzarellan och låt den rinna av i ett durkslag. Pressa försiktigt på den med en gaffel för att få ur eventuell vätska och skär den sedan i bitar. Mixa eller vispa ricottan till en slät kräm.
1 Skär
pancettan i små bitar och fräs dem i en stekpanna i några minuter. Bryn färsen, tillsammans med lökhacket, och smula sönder den med en gaffel. Den kan vara i små bitar och inte helt finfördelad
1 Blanda
i persilja, salt och peppar och stek sedan alltsammans i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna och blanda sedan i uppvispat ägg, ströbröd, olivolja och tomatstrimlor. Smaka av med salt och peppar.
1 Koka
pastan al dente i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt några droppar olivolja och rör om.
1 Smörj
en ugnsform med olivolja. Lägg i hälften av pastan och därefter kycklingfräset, skeda sedan över tomatsås, strö i hälften av mozzarellabitarna och klicka i ricottan fördelad jämnt över. Fyll sedan formen på samma sätt med resten av ingredienserna.
1 Ställ
in gratängen i ugnen i 20 minuter. Täck med ett aluminiumfolieark efter halva tiden. Servera med lite överströdd parmesanost.
Jag visste redan innan att det kunde bli lite knort om tid så i måndags hade jag förberett med att köpa hem en färdig grillad kyckling och rensat och delat den i bitar
Häll sedan över såsen och lyft kycklingbitarnamed en gaffel så det såsen når alla vrår i formen. Håll koll så du inte behöver täcka med folie för färgens skull
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Kyckling är en stapelvara i de flesta hushåll, men kycklingfärs är något som många är obekanta med. Serveras med fördel tillsammans med exempelvis bearnaise eller grilldressing och något friterat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.