Koka potatisen och vispa den sedan med äggula, smör, ost, salt, vitpeppar och en skvätt med mjölk. Häll på matlagningsvin, grädde, buljong, soja och färskost och låt koka med
Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av denrostade vitpepparen. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel. Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min. 2 dl grädde. Pepparsås2 msk hel vitpeppar 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rödvin 2 msk konjak 2 dl grädde
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra under stekningen. Tillsätt hackad grönpeppar, grädde, senap, kalvfond och låt såsen koka i 3 minuter. 5 dl matlagningsgrädde
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Värm en panna med olja tills den är väldigt het. Bryn köttet runt om tills det fått bra med färg. Dela tomaterna på mitten och lägg upp på en ugnsfast plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.