Nötkött

Nötkött

Ångbåtsbiff à la Norrskär

Ångbåtsbiff à la Norrskär

ryggbiffar av god kvalitet. 1potatis. 1rödlök, skivad. 1gula lökar, skivade. 1purjolök, skivad. 1vitt vin. 1japansk soja
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

4 skivor nötkött av ryggbiff [ca 1,5 cm tjocka] 3-5 gula och rödlök 2 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm strösocker 1 dl köttbuljong 2 dl kalvfond 1 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar, nymalen
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Jennie Walldéns thailändska biffsallad

Jennie Walldéns thailändska biffsallad

sallad600 g flankstek (eller entrecôte) salt svartpeppar 200 g risnudlar 0,5 gurka 1 knippe rädisa 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander ev 2 dl böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade
Steka kött

Steka kött

Det här med att steka kött är inte alltid helt enkelt. Det är dock så att kan man principerna så är det inte jättekomplicerat, det brukar vara enkelt att få ett bra resultat varje gång om man bara följer några enkla principer
Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka

Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffstroganoff 300 gram lövbiff 1 st röd lök 1 klyfta(or) vitlök 1 msk tomatpuré 2 dl iMat fraiche 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 dl vatten 0,75 msk kalvfond 2 tsk rapsolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 kruka(or) färsk persilja Gurka 0,5 st gurka 2 msk vatten 2 tsk vitvinsvinäger 1 tsk rapsolja 1 tsk Honung flytande 2 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 200 gram sjögräsnudlar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rendang - indonesisk curry

Rendang - indonesisk curry

Kryddpasta5 schalottenlökar, skalade och grovt skurna 4 cm färsk ingefära, skalad och grovt skuren 5 klyfta vitlök, skalade 3-10 röda chilifrukter, i bitar (beroende på hur stark man vill ha sin curry) 3 msk neutral rapsolja
Dipp-Bearnaise

Dipp-Bearnaise

1 dl majonnäs hemslagen. 1 msk torkad dragon. 1 msk Maltvinäger / vitvinsvinäger
Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor

Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 0 st rapsolja , att steka i 100 gram sockerärtor 2 st salladslök(ar) , skivad 1 st röd chilifrukt , skivad (och urkärnad om du vill) Köttet 400 gram lövbiff , el