Älg är ett bra matkött. Torka av och gnid in köttet rikligt med grovmald svartpeppar. En älgstek är ganska torr i köttet varför man inte bör snåla med tillsatt fett
Lägg löken på köttet i en gryta. Så här gör du 1 tim Bryn det tunt strimlade köttet, pudra över paprikapulver. Vispa ur pannan med 1 dl vatten och häll det över köttet och löken. Låt det småputtra under lock tills köttet är mört, ca 30-60 minuter. 1 st Köttbuljongtärning
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Och ett tips är att göra som jag, koka köttet dagen innan och gör såsen dag två
I Italien valde vi en gång att lite rebelliskt ändra på receptet och i stället för att koka köttet lägga det på grillen och sedan servera det med den klassiska tonfisk- och sardellsåsen som är så god och full med härliga medelhavska umamismaker