Grosshandlarplanka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5-6 sötpotatisar (stora)
  • 11,5 kg mjölig potatis
  • 12 ägg
  • 1100 g smör
  • 11 dl västerbottenost
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 12 dl mjölk
  • 1 smör, att smörja grillplankan med
  • 11 hel vitlök
  • 12 röda chilifrukter
  • 12 cm ingefära
  • 150 cl porter
  • 13 dl japansk soja
  • 16 lagerblad
  • 1800 g oxfilé
  • 12 klyftor vitlök, finhackade
  • 14 schalottenlökar, finhackade
  • 14 dl kantareller
  • 1 smör, att steka i
  • 11 dl vitt matlagningsvin
  • 14-5 dl grädde
  • 11 svampbuljong
  • 11-2 msk japansk soja
  • 1200 g färskost med kantarellsmak
  • 1 peppar
  • 18 skivor bacon
  • 14 sparris, grillade
  • 1 Duchessepotatis5-6 sötpotatisar (stora) 1,5 kg mjölig potatis 2 ägg 100 g smör 1 dl västerbottenost salt vitpeppar 2 dl mjölk smör, att smörja grillplankan med
  • 1 Oxfilé i porterlag1 hel vitlök 2 röda chilifrukter 2 cm ingefära 50 cl porter 3 dl japansk soja 6 lagerblad 800 g oxfilé
  • 1 Kantarellostsås2 klyftor vitlök, finhackade 4 schalottenlökar, finhackade 4 dl kantareller smör, att steka i 1 dl vitt matlagningsvin 4-5 dl grädde 1 svampbuljong 1-2 msk japansk soja 200 g färskost med kantarellsmak salt peppar
  • 1 Garnering8 skivor bacon 4 sparris, grilladeDuchessemos
  • Koka potatisen och vispa den sedan med äggula, smör, ost, salt, vitpeppar och en skvätt med mjölk. Gör samma sak med sötpotatisen men utan mjölk. Spritsa ut varannan sötpotatismos och varannan potatismos på plankorna och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter eller tills moset har fått en gyllenbrun färg. Oxfilé
  • Finhacka vitlöken och chilin och ta bort kärnorna. Riv ingefäran. Koka upp porteröl och soja. Lägg ner vitlök, chili, ingefära, soja och lagerblad och koka upp. Lägg oxfilébitarna i lagen och låt dem koka 1,5 minut. Ta av kastrullen från plattan och låt filéerna ligga i lagen i cirka 5 minuter. Kantarellostsås
  • Finhacka löken och vitlöken. Stek kantarellerna och tillsätt sedan lökblandningen. Häll på matlagningsvin, grädde, buljong, soja och färskost och låt koka med. Salta och peppra och smaka av. Till servering
  • Knaperstek baconskivorna. Servera två oxfilébitar, kantarellsås på varje planka och toppa med bacon och grillad sparris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.