Citronsmörsås
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 rivet skal och saft av 1 citron
  • 1½ dl vitvinsvinäger
  • 15 vitpepparkorn
  • 13 äggulor
  • 1250 g Arla® Klarifierat Smör
  • 1½ tsk salt
  • 1 Receptet gäller för 3 dl Reduktion: 1 hackad schalottenlök rivet skal och saft av 1 citron ½ dl vitvinsvinäger 5 vitpepparkorn 3 äggulor 250 g Arla® Klarifierat Smör ½ tsk saltGör så här Lägg alla ingredienser utom rivet citronskal till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort schalottenlök och pepparkorn och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Utan vattenbad: Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Dra av kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i det klarifierade smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med rivet citronskal och salt. Med vattenbad: Häll reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Ta bort bunken från vattenbadet. Klicka försiktigt i det klarifierade smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med rivet citronskal och salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.