Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn
Mixa frukt, nötter och solroskärnor fint i en matberedare. Stora saftiga bröd. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Brr, riktigt kallt och massor av snö. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Hacka löken och champinjonerna, fräs dem mjuka i lite olja, ställ åt sidan och låt kallna
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Då bakade jag ett bröd med getost, nötter och honung. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.