Saftigt glutenfritt bröd med pumpa- och solrosfrön
kattis707
kattis707

Saftigt glutenfritt bröd med pumpa- och solrosfrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst
  • 1000 g fingervarmt vatten (ca 9 dl)
  • 2 msk psyllium kostfiber/fiberhusk
  • 3 msk avokadoolja/kallpressad olivolja
  • 2 msk honung
  • 1-1,5 tsk salt
  • 200 g rismjöl (hälften fullkornsmjöl blir gott)
  • 130 g bovetemjöl
  • 120 g havregryn (1 msk tranbärspulver)
  • cirka 2 msk pumpafrön
  • cirka 2 msk solrosfrön

Beskrivning

    Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver. Testade med avokadooljan istället för rapsolja/olivolja.
    Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen! Toppenenkelt tycker jag och väldigt gott!

    1. Blanda jäst och vatten i en bunke tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan fiberhusk, låt svälla i 5-10 min.

    2. Tillsätt olivolja, honung och salt och blanda ytterligare.

    3. Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent.

    4. Låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll mjöl på bakplåtspapperet som du stjälper upp degen på. Strö på lite mjöl på brödet och låt det jäsa under bakduk cirka 30 min.

    5. Sätt ugnen på 180 grader i varmluftsugn (200 grader vanlig ugn). Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min (tills det fått fin färg).

    Låt svalna och smaka av - underbart gott!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.