Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sin saftighet
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Stekt kotlett i champinjonsås, hasselbackspotatis, sallad och svarta vinbärsgelé. Jag förkokade potatisen och på så sätt lagades den mycket snabbare än i vanliga fall när man kör in den i ugnen rå
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
Sweet chili-kotletter. Lägg kotletterna i en ugnsform och blanda övriga ingredienser i en bunke. I en annan form gjorde jag klyftpotatis, både vanlig potatis och sötpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.