Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
Jag stekte kotletterochtill dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller ilite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blirriktigt möra, smakrikaochsaftiga
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 4-6 portioner kokt ris. 1smör att steka i. 1800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar. 1ca 350-400 g färska champinjoner. 13 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 4-6 portioner kokt ris
På bilden har jag serverat såsen tillklyftpotatis, ugnsmorötter och stekt kassler. Salt/vitpeppar. (även gott tillgrillat/stekt kött/fågel ochköttfärsbiffar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.