Chiapudding med smak av semla. Blanda sedan mjölken med chiafrön och kardemumma och rör om ordentligt. Eller du kanske inte har hunnit äta någon semla i år
Chiafrön EKO. Semlor med chiaNjut av en nyttigare version av semlor, med hälsosamma chiafrön som ger både en lyxig och näringsrik touch på semmelbullen
Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Jag skulle absolut tro att man kan göra semlorna på chiaägg istället för hönsägg. 1 hönsägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten som rörs ihop till en geléaktig massa. 1 msk chiafrön
Fyll varje semla med fyllningen. Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Den här overnight chia oats-varianten tycker jag är mycket god, en favorit helt klart. Häll havregryn, chiafrön och russin i en skål eller i en burk och rör om
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Chia pudding with banana and peanutbutter. Jag har flera bloggkollegor som har hyllat chiapudding nu ett tag och förra veckan var jag tvungen att testa
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.