Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Gillar ni ostkaka. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Testa den. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nu mera finns det semla i alla dess varianter. Här bjuder jag på sockerkaks semla. Jag har fortfarande inte bakat den traditionella semlan vilken jag själv tycker är godast och oslagbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.