Burgare i surdegsbröd med rostad vitlöksdressing och bbq-lök
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt, peppar
  • 500 g blandfärs
  • 13 stora vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 11 stor gul lök
  • 1 msk bbq-sås
  • 1 msk vatten
  • salt
  • 14 surdegshamburgerbröd
  • ost
  • sallad, ex roman
  • 1 tomat
  • 1 grön chili
  • 1 Hamburgerbiffar:
  • 1 Rostad vitlöksdressing:
  • 1 Bbq-lök:
  • 1 Tillbehör:Blanda ägg och ströbröd med kryddor. Låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan med blandfärsen. Forma till fyra biffar.Finhackad vitlöken. Värm en liten stekpanna till knappt medeltemperatur och ha i en stor klick smör. Ha i vitlöken och rosta den försiktigt under omrörning på låg temperatur. När löken börjar dra i hop sig och bli lite gulare är den klar – akta så den inte blir brun och bränd. Låt svalna och blanda sedan både vitlök och kvarblivet fett med crème fraiche. Smaka av med en nypa salt och ställ den svalt.Halvera och skiva löken. Smält smör i en stekpanna och ha ner löken. Stek långsamt till löken mjuknat, ha sedan i bbq-såsen och en nypa salt. Stek in såsen och slå på lite vatten om det går torrt. Skrapa ner bbq-löken i en skål.Stek biffarna dem sedan så de får fin färg på båda sidor. Avluta med ost på ovansidan i skivor eller bitar (perfekt när man vill bli av med sista ostskalken). Skär upp hamburgerbröden och lägg ett salladsblad på bottendelen. Ringla på vitlöksdressing, lägg på en biff och toppa med tomat, bbq-lök och skivad grön chili.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.