4 skivor
surdegsbröd1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja200 g cream cheese (färskost)12 gröna sparris1 liter vatten1 msk ättiksprit (12%)4 ägg200 g kallrökt laxkryddgrönt, t ex krasse, skott, örtersalt och svartpeppar
Lägg upp laxenoch krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill. Vispa ihop äggulormed vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Krydda laxfiléernamed salt, peppar och paprikapulver. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Variationen till vad man ska ha på sin macka finns i mängder och idag så vart det en enkelt guacomole som jag körde snabbt ihop med stavmixern samt pocheratägg, örter, chili salt & peppar
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Toppa sedan med sparrisen. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta äggoch smörstekt sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.