Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g hel entrecôte
  • 1 dl ljus soja
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 päron, rivet
  • 3 msk vitt vin
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 msk socker
  • 150 g färska böngroddar (från mungbönor)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 salladslökar, fint skivade
  • 1 dl majonnäs av god kvalitet
  • kokt koreanskt/japanskt ris
  • 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad
  • kimchi (hemgjord eller köpt)
  • Kött800 g hel entrecôte 1 dl ljus soja 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 4 klyftor vitlök, rivna neutral rapsolja, att steka i
  • Spenat i sojavinägrett200 g färsk spenat 2 msk ljus soja 1 msk risvinäger 0,5 msk socker
  • Sesammarinerade böngroddar150 g färska böngroddar (från mungbönor) 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön
  • Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet
  • Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.