1 Salladsblad
till serveringRör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela först entrecoten på längden och skiva köttet så tunt som möjligt. Lägg i marinaden, blanda ordentligt så alla köttskivor blir täckta med marinaden. Var försiktig, blada gärna med händerna så köttskivorna förblir så hela som möjligt. Ställ att marinera i kylen, minst en timme men gärna mer.
1 Hetta
upp en stekpanna tills den är rykande het. Stek köttskivorna hastigt, bara några sekunder på varje sida. Det är viktigt att inte steka för länge, för då blir köttet överstekt. Lägg bara några köttskivor i taget i pannan så den inte kyls ner och kokar köttet.
1 Servera
genast det nysteka köttet i salladsblad tillsammans med kokt ris, sen sötstarka såsen samt kimchi.
kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
Den här koreanskabulgogin har jag lagat i några olika former (oftast då med tofu) på olika ställen redan, bland annat i senaste numret av COOPs medlemstidning Mersmak där det prydde omslaget(
koreanskbulgogi, veganska svampbiffar och one pot pasta med gurk- & ananassallad. Den hette Korean BBQ Bulgogi och man blandade ihop den med olja och vatten och marinerade sedan "köttet" däri, jag tog vegansk kebab från Hälsans kök, och stekte sedan
Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min. Inlägget Koreansk färs- Middag på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.