Koreansk bulgogi
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 gr hel entrecote
  • 11 dl ljus soja
  • 13 msk socker
  • 12 msk sesamolja
  • 11 rivet päron
  • 13 msk vitt vin
  • 13 klyftor vitlök, pressad
  • 11 gul lök, tunt skivad
  • 15 msk Ssamjang - saltsöt koreansk sojabönspaste (Kan ersättas med 5 msk misopaste + 2,5 msk sambal oelek + 1 msk sirap.)
  • 12 tsk sesamolja
  • 11 salladslök, fint skivad
  • 12 tsk rostade sesamfrön
  • 1 Koreanskt/japanskt ris
  • 1 Kimchi
  • 1 Salladsblad till serveringRör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela först entrecoten på längden och skiva köttet så tunt som möjligt. Lägg i marinaden, blanda ordentligt så alla köttskivor blir täckta med marinaden. Var försiktig, blada gärna med händerna så köttskivorna förblir så hela som möjligt. Ställ att marinera i kylen, minst en timme men gärna mer.
  • 1 Hetta upp en stekpanna tills den är rykande het. Stek köttskivorna hastigt, bara några sekunder på varje sida. Det är viktigt att inte steka för länge, för då blir köttet överstekt. Lägg bara några köttskivor i taget i pannan så den inte kyls ner och kokar köttet.
  • 1 Servera genast det nysteka köttet i salladsblad tillsammans med kokt ris, sen sötstarka såsen samt kimchi.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.