Japansk gyoza - hemgjorda dumplings
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 stora gyozaplattor, tinade
  • 12 dl vitkål, väldigt finhackad
  • 1350 g fläskfärs
  • 14 salladslökar, tunt skivade
  • 13 msk japansk soja
  • 12 tsk riven ingefära
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 12 tsk sesamolja
  • 11 msk socker
  • 11 tsk fisksås
  • 10,5 dl japansk soja
  • 10,5 dl risvinäger
  • 11 msk strösocker
  • 10,5 msk sesamolja
  • 12 salladslökar
  • 11 msk rostade sesamfrön
  • 1 valfritt 1-2 tsk koreansk gochugaru (chiliflakes)
  • 1 nykokt ris
  • 12 nävar machesallad
  • 1 Gyozafyllning2 dl vitkål, väldigt finhackad 350 g fläskfärs 4 salladslökar, tunt skivade 3 msk japansk soja 2 tsk riven ingefära 2 klyftor vitlök, rivna 2 tsk sesamolja 1 msk socker 1 tsk fisksås
  • 1 Sötsyrlig sojadipp0,5 dl japansk soja 0,5 dl risvinäger 1 msk strösocker 0,5 msk sesamolja 2 salladslökar 1 msk rostade sesamfrön valfritt 1-2 tsk koreansk gochugaru (chiliflakes)
  • 1 Till servering nykokt ris 2 nävar machesalladBlanda samman alla ingredienserna förutom sesamfrön och skivad salladslök till dippsåsen. Häll dippsåsen små skålar. Strössla sesamfrön och salladslök på toppen. Rör samman smaksättningen av gyozafyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, socker och fisksås. Häll detta över färsen, tillsätt kålen och skivad salladslök. Blanda väl. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked gyozafyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten. Stek gyozan i traktörpanna i lite neutral matolja i 2 minuter på hög värme. Häll på ca 1 dl vatten i pannan och sätt på locket. Låt gyozan ånga i 3-5 minuter, lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen. Lägg upp gyoza på serveringsfat och servera rykande heta tillsammans med dippsåsen och ev ris och machesallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.