1 Till
servering nykokt ris 2 nävar machesalladBlanda samman alla ingredienserna förutom sesamfrön och skivad salladslök till dippsåsen. Häll dippsåsen små skålar. Strössla sesamfrön och salladslök på toppen. Rör samman smaksättningen av gyozafyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, socker och fisksås. Häll detta över färsen, tillsätt kålen och skivad salladslök. Blanda väl. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked gyozafyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten. Stek gyozan i traktörpanna i lite neutral matolja i 2 minuter på hög värme. Häll på ca 1 dl vatten i pannan och sätt på locket. Låt gyozan ånga i 3-5 minuter, lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen. Lägg upp gyoza på serveringsfat och servera rykande heta tillsammans med dippsåsen och ev ris och machesallad.
Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter. 5 msk japansk soja. 1-2 tsk sambal oelek. marinad5 msk japansk soja 1 msk fisksås 1 msk sesamolja 3 msk honung 3 klyftor vitlök, riven 1 msk riven ingefära 1-2 tsk sambal oelek
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Lägg i ca 5 cm från kanten - emot dig - en liten avlång bunt räkor, salladsblad, böngroddar, morot, gurka, kyckling, salladslök och till sist koriander, thaibasilika och mynta
svartpeppar, japansk soja. Sesam- & grönsaksfyllning. Som jag förstått är dumplings ett samlingsnamn på dessa små härliga degknyten som man kan fylla med vad kylskåpet har att bjuda på
Vad som skiljer dem båda åt, kan jag inte säga - det enda jag vet att jag kunde välja mellan att köpa wontonplattor eller gyozaplattor häromdagen då jag var i Chinatown här i Milano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.