Asiatiskt

Asiatiskt

Sticky chicken med coleslaw

Sticky chicken med coleslaw

8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar. 1Sås1 dl sweet chilisås 0,5 dl ostronsås 0,5 dl ketchup 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja 1 msk fisksås 2 klyftor vitlök, rivna 1 msk färsk ingefära, riven 0,5-2 msk sriracha (beroende på hur hett du gillar) 1 limefrukt, pressad saft
Poké Bowl

Poké Bowl

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Glasnudelwok med kyckling

Glasnudelwok med kyckling

250 g glasnudlar 500 g kycklingfilé 4 klyftor vitlök, finhackade 4 salladslökar, skurna i 3 cm stora bitar bitar 1 spetspaprikor, strimlad 3 blad salladskål, tunt strimlade 1 morot, hyvlad med potatisskalare 60 g böngroddar, färska 1 dl salta jordnötter, grovhackade 1 knippe färsk thaibasilika (gärna från asiatisk livs) 1 knippe färsk koriander (gärna från asiatisk livs) salt neutral rapsolja, att steka i
Okonomiyaki med wasabi och sesam

Okonomiyaki med wasabi och sesam

Okonomyiakisås4 msk ketchup 3 msk worcestersås 2 msk ostronsås 1 msk strösocker. Okonomyaki2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl fiskbuljong, eller dashi 4 ägg 10 cm purjolök, i tunna skivor 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål) 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli matolja, till stekning
Pad thai

Pad thai

Gör så här. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg
Poké Bowl

Poké Bowl

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram sashimilax 2 msk japansk soja 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 1 msk honung , flytande 1 st lime 2 tsk färsk ingefära 0,5 st röd chili 2 tsk sesamfrön Limepicklad rödkål 250 gram rödkål , färsk 1 st lime 1 msk vatten 1 msk honung , flytande 2 krm salt , fint Övriga tillbehör 4 dl jasminris 10 gram alger 200 gram edamamebönor 200 gram fryst mango 50 gram salladslök(ar) 50 gram Naturella cashewnötter 2 st avokado(s) 2 krm chiliflakes 0,5 tsk flingsalt 0,3 dl färsk koriander Köp receptet
Jazzig chili

Jazzig chili

Ingredienser Portioner. 8 3 chilifrukter (t ex spansk peppar och jalapeño) 10 vitlöksklyftor 5 torkade fikon 2 kg högrev av nöt eller älg 1 paket bacon (à 140 g) 3 msk tomatpuré 1 dl chilipulver 1 msk spiskummin rapsolja 1 dl inlagda skivade jalapeño 1 torkad chilifrukt (t ex ancho eller chipotle) 1/2 dl konc oxfond 1 l ljust öl (t ex lättöl) 2 dl vitt vin 2 lagerblad 1/2 dl paprikapulver 1 msk torkad oregano 1 msk malen koriander salt Serveringsförslag tunnbröd matyoghurt eller gräddfil riven lagrad ost (t ex västerbotten) guacamole (se länk under punkt 5) Lägg till i inköpslistan
From Asia with love

From Asia with love

Laxsashimi med sesamfrön400 g pinfärsk laxfilé (t ex Salmalax) 2 msk svarta sesamfrön 2 msk sesamfrön 0,5 tsk flingsalt 2 tsk olja
Tom kha gai

Tom kha gai

2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 1 citrongräs 6 limeblad 1 ingefära 3 limefrukter 2 förp kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja, till stekning
Så gör du egen sushi!

Så gör du egen sushi!

6 dl sushiris (rundkornigt) 6 dl vatten 1 dl risvinäger 0,5 dl strösocker 2 msk mirin (eller 2 msk vitt vin + 1 msk strösocker) 2 tsk salt 4 ark nori (noriark (sjögräsark)) 400 g lax (rå lax, gärna av typ salma eller fröya) 0,5 gurka 2 avokador 50 g wasabi 1 dl sesamfrön, rostade 1 dl japansk soja 1 dl inlagd ingefära (gari (picklad ingefära)) 1 dl majonnäs 1 msk sriracha sushimatta, att rulla sushin i