Spenat i sojavinägrette200 g spenat 2 salladslökar, i tunna skivor 2 msk koreansk soja (eller japansk soja) 1 msk risvinäger 0,5 msk strösocker
Sesammarinerade böngroddar150 g böngroddar (från mungbönor) 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön
Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
När vi bodde i Taipei gick vi ofta på Koreanska restauranger och åt bbq. Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek
Den här koreanskabulgogin har jag lagat i några olika former (oftast då med tofu) på olika ställen redan, bland annat i senaste numret av COOPs medlemstidning Mersmak där det prydde omslaget(
Den hette Korean BBQBulgogi och man blandade ihop den med olja och vatten och marinerade sedan "köttet" däri, jag tog vegansk kebab från Hälsans kök, och stekte sedan
Efter att ha googlat en hel del på orginalet så framgår det med all tydlighet att Pulled Pork – det gör man med en redig bbq-sås, och då ska fan också Fooled Pork göras med en redig bbq-sås
Ha i bbqsåsen. 1 dl bbqsås. Hacka ner löken fint. Blanda runt allt med färsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå en kvart i kylen innan stekning
If using chicken breasts, cut them lengthwise into thin fillets, each fillet will make one bomb. Pound the chicken fillets between parchment paper until about ¼ inch thin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.