Koreansk BBQ Bulgogi
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bulgogi:800 g hel entrecôte (hängmörad) 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, riven
  • Ssamjangsås4 msk doenjang (eller misopasta) 4 msk dochujang (eller 3 msk sambal oelek 1 msk honung) 1 msk vatten 1 msk sesamolja 2 salladslökar, fint skivade 1 msk rostade sesamfrön
  • Spenat i sojavinägrette200 g spenat 2 salladslökar, i tunna skivor 2 msk koreansk soja (eller japansk soja) 1 msk risvinäger 0,5 msk strösocker
  • Sesammarinerade böngroddar150 g böngroddar (från mungbönor) 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön
  • Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.