Man kanske tänker att tapas är krångligt och tar lång tid att göra då det är flera olika rätter men det behöver inte alls vara svårt utan snarare tvärt om det kan både vara enkelt och till och med går snabbt att laga
Krydda med salt och peppar. Nio olika tapas i ett och samma inlägg. tillsammans med. LimeaioliBlanda 2 dl majonnäs med 4 dl gräddfil. Tillsätt allt detta, tillsammans med 1 kryddmått salt, i majonnäs-gräddfilsblandningen. Limeindränkta räkorStek 300 g skalade räkor tillsammans med 2 finhackade vitlöksklyftor i några matskedar olivolja. Blanda den stekta löken med 500 g lammfärs, ett vispat ägg, 2 tsk pressad citron, 0,5 tsk spiskummin, 1 krm cayennepeppar, 2 msk färsk finhackad mynta, salt och peppar efter smak. Ägg med majonnäsKoka 6 ägg i 10 minuter. Haricots verts med pinjenötterHetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna
tapas,. Tapas. 19 februari 2015, 20. 49Sent på eftermiddagen slår det mig att det är vår bröllopsdag. Lyckades överraska maken m hjälp av Coops Deli (som för övrigt är en ny favvo) och tillsammans m en flarra Moet så fick vi en betydligt smarrigare middag än dem ursprungligt tänkta köttbullarna
Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott. Tapas. Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola
Häromdagen var jag på Tapasaftonmed Ridderheims och fick med mig en liten "goodiebag" hem. Vi tog det + lite godsaker vi hade hemma, grillade några tjocka grillkorvar och små bratwurstar och gjorde vitlöksbröd genom att doppa lantbröd i olivolja blandat med pressad vitlök och sedan grillade vi bröden på grillen
I går så åt vi en fantastisk god smörgås ute i trädgården, en smörgås med fantastisk Chorizo Iberico, ekologiska gröna tomater, Manchego Curado och lite Serranoskinka
Lägg dem i en ugnsform med skarven nedåt. Nu är det freeeedaaaagssssmyyyyyyys. "Sjunger". Äntligen fredag, det är nog bästa dagen på veckan, iallafall kvällen, då har man hela helgen framför sig
I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Jag fullkomligt älskar idén med de små rätterna. Den första av sidor som tar upp allt om tapas och hela kulturen omkring, lite historia och olika varianter av tapas beroende på region
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.