Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Vita bönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). mat med inspiration av Ilva's mat (Lucullian Delights och främst den äldre bloggen Aglio e olio)
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Späd sedan med valfri vätska. Lägg i pastan, köttfärssåsen ochbönor. (Jag har nästan alltid dessutom pasta i frysen eftersom jag tenderar att göra för mycket och jag ogärna vill kasta mat)
Späd på med mer vatten om det behövs och rör om. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.