Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. En riktig fredagsfavorit hos oss är pajer av olika slag och paj med bacon och ädelost är ett säkert kort
Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt. 1230 g kyld pajdeg. 12 st broccolistånd. 1100 g bacon. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 1Skär baconet i mindre bitar och stek till fin färg i torr stekpanna. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Fördela broccolin, paprikan, fetaosten, baconet, basilikan och den rivna osten i pajskalet. Börja med att koka broccolibuketterna ett par minuter i saltat vatten
Det här paj skalet är naturligt glutenfritt riktigt bra, det håller i hop, smular ej och är frasigt, jag fyllde min paj med broccoli, bacon och körsbärstomater men du kan ju fylla din med vad du vill
Fördela bacon, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. Strimla baconet och knaperstek det. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Det går att använda bacon istället för kassler eller falukorv/chorizo korv. Medans pajen är i kylen kan du börja med att koka upp broccolin i lättsaltat vatten
Fördela skinka och broccoli i pajskalet. Broccoli och skinka, kan inte bli annat än gott. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Lägg den hackade broccolin och fetan i pajskalet. broccoli. Pajdeg. broccoli. Tryck ut degen i en pajform. Baka i ugnen tills äggstanningen är fast och pajen fått fin färg (ca
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda. Förväll broccolibuketterna (spar eventuellt stjälkarna till soppa eller något annat) några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av
Skiva purjon, skär halloumin i bitar, klipp baconet i småbitar. Pajdeg. Stek baconet och löken. Pajdegen. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.