11 msk
smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. Klä formen med degen och nagga botten med gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter.
1 Dela
purjon längs med och skölj den noga. Skiva tunt. Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt.
1 Skär
baconet i mindre bitar och stek till fin färg i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs purjon en liten stund tills den blivit glansig, men inte fått färg. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite.
1 Vispa
äggen lätt i en bunke. Tillsätt mjölk, grädde, timjan och lite salt och peppar, blanda. Smula mögelosten i mindre bitar och riv prästosten grovt.
1 Lägg
grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet. Häll över äggblandningen. Toppa med riven ost. Baka i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter tills den fått fin färg och fyllningen stelnat. Servera med en sallad.
Det blev lite för mycket salami för min smak medan Leif tyckte att det var helt perfekt. Lägg bitar av salami, fetaost och soltorkade tomater i pajformen
Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. (Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den)
Här är recept på en klassisk ost- ochskinkpajmed färdig pajdeg. Krydda med salt och peppar. Nu när vi går in i årets kanske minst uppskattade månad gör vi det med en härlig solig dag utanför fönstret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.