Paj med bacon och broccoli
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1230 g kyld pajdeg
  • 11 st purjolök
  • 12 st broccolistånd
  • 1100 g bacon
  • 12 msk olivolja
  • 14 st ägg
  • 12 dl mjölk
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 msk timjan
  • 1 flingsalt och svartpeppar
  • 150 g blåmögelost
  • 150 g lagrad ost
  • 1 sallad
  • 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. Klä formen med degen och nagga botten med gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter.
  • 1 Dela purjon längs med och skölj den noga. Skiva tunt. Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt. 
  • 1 Skär baconet i mindre bitar och stek till fin färg i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs purjon en liten stund tills den blivit glansig, men inte fått färg. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite. 
  • 1 Vispa äggen lätt i en bunke. Tillsätt mjölk, grädde, timjan och lite salt och peppar, blanda. Smula mögelosten i mindre bitar och riv prästosten grovt. 
  • 1 Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet. Häll över äggblandningen. Toppa med riven ost. Baka i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter tills den fått fin färg och fyllningen stelnat. Servera med en sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.