Boeuf bourguignon
Dietistannica.com
Dietistannica.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 personer En stor gryta, gärna gjutjärn eller tjockbottnad.
  • 1 1/2 kg magert grytkött, skuret tärningar
  • 1 paket bacon
  • 1 msk olivolja
  • 2 skivade morötter
  • 1 skivad lök
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • 30 g mjöl
  • 7 dl fylligt, ungt rödvin. Förslagsvis Bourgogne, chianti eller pinot noir
  • 4 1/2-7 dl mörk oxbuljong, eller 2 buljongtärningar + vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 sönderbrutet lagerblad
  • 450 g färska champinjoner
  • 15-20 minuter innan maten skall serveras och låt den sjuda skata i ca
  • 10 minuter Ös sås över köttet då och då

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.