Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det var sjukt länge sedan jag åt en riktig boeufbourguignon. Vegetarisk (vegansk) BoeufBourguignon, 8-10 personer (Dela receptet på hälften för en vanlig middagsservering)
Klart att det kommer viktigpettrar och skriker något om att det inte längre är en BoeufBourguignon och det kanske det inte är, alternativt är det en Boeuf med touch av äpplen på mitt sätt
Boeufbourguignon800 g högrev 200 g rökt sidfläsk 300 g färska champinjoner, halverade 200 g steklök 1 l rött vin 2 st lagerblad 4 kvistar färsk timjan 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning) svartpeppar maizenaredning 150 g haricots verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.