Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Smaka av med salt och strö över persilja. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter
Det räcker med tiden i ugnen. Krydda med timjan och svartpeppar. Servera med sallad och kokt pasta. Lägg förvällda rotfrukter i botten på en ugnssäker form
Servera med ris. Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört. Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek
biffgryta,. Häll smör i stekpannan och börja med att bryna lök och morötter. Slå på en riklig mängd grädde, några teskedar tomatpuré och krydda med salt, vitpeppar och chilipulver
En härlig gryta blev mitt val på huvudrätt till Kalasgott´s matutmaning med temat choklad. 7 Hyvla ca 15 g choklad med hjälp av en osthyvel till spån. 8 Dekorera med färsk rosmarin och chokladspån 9 Servera med pressad potatis och ugnsrostade pärltomater med gräslök. ca 15 g choklad med hjälp av en osthyvel till spån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.