Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 1 msk senap 1 tsk timjan 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 1 rödlök 1 tsk strösocker 1 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 krispsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Du behöver. 2 pepparbiffar2 bakpotatisarVitlökssmörLite parmesan ost om man vill4 färska sparrisar4 bacon skivor1 burk chilibeaBlandsalladSätt ugnen på 225 grader
Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form