Svampfyllning 300 g skogschampinjoner 3 schalottenlökar, finhackade smör, till stekning 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar)
1 Madeirasås4
dl madeiravin 0,5 dl balsamvinäger 2 tsk japansk soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar) 1 msk olivolja, att "spräcka" såsen med
1 Biff
Wellington1 kg oxfilé (mittbit) 2-3 krm salt 2 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar) 6 skivor prosciutto (el parmaskinka) 1-2 msk dijonsenap 2 ark smördeg vetemjöl äggula, till pensling
1 Svamp
och brysselkål300 g blandad svamp smör, till stekning olja, till stekning 200 g brysselkål, plockade blad 1 knippe färsk persilja, grovhackad 1-2 krm salt 1-2 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar)
Jag låg i sängen häromkvällen och funderade på vad som skulle funka bäst som biffsubstitut och landade i att jag ändå trodde mest på någon version av formbar färs
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.