Kött

Kött

Fläskfilégryta med svamp och äpple

Fläskfilégryta med svamp och äpple

Stek köttet i smör på båda sidorna. 1700 g fläskfilé salt och svartpeppar smör till stekning 2 st gula lökar 150 g champinjoner eller trattkantareller 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 msk kalvfond 2 msk fransk senap 1 msk majsstärkelse 2 st röda äpplen Topping äppelklyftor lingon persiljaPutsa och skiva köttet
Ugnsbakat sidfläsk

Ugnsbakat sidfläsk

1 kg sidfläsk, helst i hel bit 1 msk sirap 2 msk vatten salt svartpeppar, grovmalen 1 tsk malen ingefära 3-4 lagerblad, smulade
Biff Wellington med svampfyllning

Biff Wellington med svampfyllning

Svampfyllning 300 g skogschampinjoner 3 schalottenlökar, finhackade smör, till stekning 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar)
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Låt köttet vila en halvtimme. Värm ugnen till 125 grader
Fläskfilégryta med champinjoner

Fläskfilégryta med champinjoner

Ingredienser Portioner. 4 500 g fläskfilé 2 msk smör salt peppar 1 gul lök 250 g champinjoner 2 tsk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk soja 2 tsk dijonsenap 1 tsk majsstärkelse Till servering kokt ris eller potatis sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Äppelfylld karré med steklök & sky

Äppelfylld karré med steklök & sky

Ta ut formen ur ugnen, ta bort folien och lägg tillbaka köttet i formen. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet