Biff Wellington med svampfyllning
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g skogschampinjoner
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 4 dl madeiravin
  • 0,5 dl balsamicovinäger
  • 2 tsk ljus soja
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 schalottenlökar, tunt skivade
  • 1 msk olivolja att "spräcka" såsen med
  • 1 kg oxfilé, mittbit
  • 2-3 krm salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 6 stora skivor prosciutto, el parmaskinka
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2 ark fryst smördeg
  • lite vetemjöl
  • äggula till pensling
  • 300 g blandsvamp
  • smör och olja till stekning
  • 200 g brysselkål, plockade blad
  • 1 knippe persilja, grovhackad
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • Svampfyllning 300 g skogschampinjoner 3 schalottenlökar, finhackade smör till stekning 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • Madeirasås4 dl madeiravin 0,5 dl balsamicovinäger 2 tsk ljus soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 1 msk olivolja att "spräcka" såsen med
  • Biff Wellington1 kg oxfilé, mittbit 2-3 krm salt 2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 6 stora skivor prosciutto, el parmaskinka 1-2 msk dijonsenap 2 ark fryst smördeg lite vetemjöl äggula till pensling
  • Svamp och brysselkål300 g blandsvamp smör och olja till stekning 200 g brysselkål, plockade blad 1 knippe persilja, grovhackad 1-2 krm salt 1-2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.