Svampfyllning 300 g skogschampinjoner 3 schalottenlökar, finhackade smör till stekning 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
Madeirasås4 dl madeiravin 0,5 dl balsamicovinäger 2 tsk ljus soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 1 msk olivolja att "spräcka" såsen med
Biff Wellington1 kg oxfilé, mittbit 2-3 krm salt 2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 6 stora skivor prosciutto, el parmaskinka 1-2 msk dijonsenap 2 ark fryst smördeg lite vetemjöl äggula till pensling
Svamp och brysselkål300 g blandsvamp smör och olja till stekning 200 g brysselkål, plockade blad 1 knippe persilja, grovhackad 1-2 krm salt 1-2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
Ingredienser Portioner. 4 4 kycklingbröstfiléer salt och peppar 100 g parmaskinka 1 kruka salvia 2 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 msk kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Jag låg i sängen häromkvällen och funderade på vad som skulle funka bäst som biffsubstitut och landade i att jag ändå trodde mest på någon version av formbar färs
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.