Beamajo - Mattias Larssons recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 10,5 msk dijonsenap
  • 1 salt
  • 13 dl olja med neutral smak
  • 12 msk dragon, finhackad
  • 11 msk persilja, finhackad
  • 11 schalottenlök
  • 13 msk vitvinsvinäger
  • 13 msk vatten
  • 1 dragon- och persiljestjälkar
  • 12 äggulor 0,5 msk dijonsenap salt 3 dl olja med neutral smak 2 msk dragon, finhackad 1 msk persilja, finhackad
  • 1 Reduktion1 schalottenlök 3 msk vitvinsvinäger 3 msk vatten dragon- och persiljestjälkarBörja med reduktionen: Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten. Lägg också i stjälkar från dragon och persilja. Koka ner vätskan tills ca 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna. Lägg reduktionen tillsammans med äggulor, dijonsenap och en rejäl nypa salt i en mixer. Starta mixern och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en fin majonnäs. Smaka av om det behövs mer salt och blanda sedan ner örterna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.