12 äggulor
0,5 msk dijonsenap salt 3 dl olja med neutral smak 2 msk dragon, finhackad 1 msk persilja, finhackad
1 Reduktion1
schalottenlök 3 msk vitvinsvinäger 3 msk vatten dragon- och persiljestjälkarBörja med reduktionen: Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten. Lägg också i stjälkar från dragon och persilja. Koka ner vätskan tills ca 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna. Lägg reduktionen tillsammans med äggulor, dijonsenap och en rejäl nypa salt i en mixer. Starta mixern och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en fin majonnäs. Smaka av om det behövs mer salt och blanda sedan ner örterna.
Fräs lök, vitlök och ingefära i smör-&rapsolja i en kastrull. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1Receptet gäller för 3 dl 1 gul lök 1 hackad vitlöksklyfta 2 msk riven färsk ingefära 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 250 g fryst mango 2 dl rårörsocker 2 msk vitvinsvinäger ½ tsk senapsfrön ½ tsk chili flakesSkala och finhacka löken. Koka på svag värme utan lock 30-35 min
Har du lagat detta receptet. Har du lagat detta receptet. Ingredienser. 2 st schalottenlökar. 1,5 msk peppar *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda
Blanda samman alla ingredienserna utom redningen i en kastrull. Låt sjuda. Tillsätt redningen stegvis till lagom konsistens och rör om medan såsen tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.