Sambal badjak
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 2 röster

Ingredienser

  • urkärnad valfri chili (tex spansk peppar)
  • 1 charlottenlök
  • 1 stora vitlöksklyftor
  • 1 solrosolja
  • 1 mörkt muscovadosocker
  • 1 garam masala
  • 1 malda korianderfrön
  • 1 mald, torkad ingefära
  • 1 svampsoja (kinesisk soja)
  • 1 pressad citronsaft
  • 1 salt1. Hacka chili, schalotten och vitlök fint. (om du vill ha en helt slät sås kan du mixa blandningen slät med stavmixer).2. Fräs blandningen i olja tills löken är mjuk. Tillsätt garam masala, ingefära, koriander och socker och låt fräsa med tills allt går samman till en kladdig röra. Tillsätt soja och pressad citron och låt hastigt koka samman.3. Häll på väl rengjord burk, låt kallna och förvara i kylskåp.Tips: Använd som smaksättare i grytor, såser eller som tillbehör. Också vansinnigt gott på knäckebröd med jordnötssmör, skivad gurka och krasse.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.