Gräddsås – godaste receptet
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 tsk svartvinbärsgelé
  • 11 msk smör, rumsvarmt
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 krm salt
  • 1 nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. Rör så gelén smälter.
  • 1 Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.