En perfekt sås till alla sorters kött och den är så användbar. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar
Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare. Såser. En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk
Gudagod är den till allt kött och så enkel att göra. Dagen idag består av jobb och städning. Gjorde biffar med lite chilisås i, för att knyta an till chilisåsen i såsen
Smaka av med peppar och tabasco. Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn
Häll crème fraiche och mango chutney i en skål. Ställ kallt till servering. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint
Tillsätt mjölken och sjud tills blandningen tjocknar. 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 1Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget. 1Häll i den rivna cheddarosten och låt den smälta. 1Rör till sist i de krossade ostkrokarna
Nu är det inte tvunget att ni ska anordna en kräftbaluns för att ha användning för såserna, dom funkar utmärkt till både fisk, kyckling och kött - grillat eller på annat sätt tillagat - till pajer och skaldjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.