För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Idag är det inte bara fredag utan även chokladens dag och då passar det ju perfekt att tipsa er om denna saftiga banankakamed en riktigt smaskig chokladglasyr
Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen. Förra veckan hade jag några rödbetor över som jag inte visste vad jag skulle göra med
Jag tar mig friheten att dela med mig av Camillas recept här om det är någon mer som är fikasugen. En före detta kollega fick dock till det väldigt bra när hon experimenterade hemma i sitt kök tidigare i dag
Annars låter man den stå i formen som den är (lägg över en bakhandduk) och svalna och sedan kan man lyfta över den till ett serveringsfat med hjälp av två stekspadar
Smörj en rund form & bröa den med kokos. PinterestTwitterFacebookGoogleE-postGillaGilla Laddar. Och här kommer ett snabblagat recept på banankaka som jag och dotter svängde ihop förra helgen
(Jag brukar göra dettamed en gaffel). Kakan är visserligen god som den är, men blir ännu godare om den serveras ljummen med lite chokladsås och en stor klick vaniljglass
På söndagen är det Maltes konfirmation å då styr vi kosan mot Ö-vik. Vi hade ett gäng gulbruna guleböj å då brukar de antingen förpassas ner i soporna eller ner i ett bröd/kaka
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl
fick göra något med dom innan alla bananflugorna skulle komma och börja yra runt dom. Glasyren tredubblade jag för att få ett tjockt härligt glasyrtäcke på kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.