Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g röda vinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
1 st rulle kyld smördeg. 50 g vita chokladknappar. 100 g hallon. 2 msk florsocker. mandelspån. ägg. Ugn. 200° 1 st rulle kyld smördeg 50 g vita chokladknappar 100 g hallon 2 msk florsocker Pensling mandelspån ägg
När jag kollade min facebook häromdagen såg jag att en av mina vänner hade delat en sida med ett oemotståndligt recept på en sockerbullskladdkaka från den härliga bloggen sweet-and-simple