I morgon är det mors dag och den ska vi naturligtvis fira med god mat och gott fika. Receptet på denna lite annorlunda rabarberkaka, smaksatt med smaskigheter som vanilj, kanel och kardemumma, kommer ursprungligen från boken 'Konditorns bästa' av Signe Maria Bengtsson
Toppa med ett lager vispad grädde och dekorera med färska bär vid servering. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt socker och ättikssprit och vänd ner rice krispies
Ikväll har vi bakat banankaka. Hej min vän. Hur mår du. Har du nån rolig plan för helgen. Här i Sollefteå är det marknadsmässa å tanken är att vi ska besöka den på lördagen
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl
fick göra något med dom innan alla bananflugorna skulle komma och börja yra runt dom. ) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.