Glasyrreceptet är hämtat från Allt om Mat - här. Banan- och chokladkaka med chokladglasyr. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter (jag hade dålig koll på tiden, så stick i den redan efter 25 minuter för att kolla läget)
Blanda detta i smeten, tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper. Nu blir det vitkål till middag, härligt att sätta sig till ett dukat bord när man kommer hem från jobbet
Hummus är en god vegetabilisk källa till järn läs inlägget tre järnrika påläggIngredienser3dl eller en burk kikärtor (det går bra med gula ärter eller bönor med)2 msk olivolja2 msk citronsaft2 st vitlöksklyftor1/2 dl tahini (sesampasta)1-2 msk hackad persilja (eller torkad)1/2 tsk saltca 3-5 msk vatten (eller naturell yoghurt eller olja)svartpepparHäll av vattnet om du använder kikärtor på burk och lägg dem i en skål med höga kanter eller i matberedaren, tillsätt vitlöksklyftorna, oljan, citronsaft och tahini och mixa hälften av dem i en matberedare eller använd stavmixer. 1-2 msk hackad persilja. ca 3-5 msk vatten
Resultatet blev lyckat och den här rödbetspepparkakan kommer jag baka igen i adventstider. Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen
Eller ja på vift det är väl kanske en överdrift, fru M har helt enkelt planeringsdag på jobbet idag så jag är ensam herre över köket - inte helt fel det heller
Brödet beställde vi dagen innan på stans bästa stenugnsbageri, Söderberg & Sara, de rekommenderade oss att välja ett så kallat Levainbröd - hur bra som helst blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.