Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini. Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
I mitt recept på rostad brysselkål medvitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta babaganoush ska smaka
Lägg körsbärstomater (med lite olika färger), i en ugnssäker form. Hacka och strö över tre klyftor vitlök, en kruka basilika och en färsk chilipeppar (ta bort kärnorna ur chilin innan du hackar den)
4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pressa ut vitlöksgosetmed hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostadvitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Mixa ihop med tahini, citronsaft, spiskummin, vitlök. För er som inte vet vad Babaganoush är så kan jag berätta att det är en arabisk aubergineröra med tahini (sesampasta), jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.