Auberginer

Auberginer

  • 27 Recept
Baba ghanough

Baba ghanough

Rosta auberginerna på grillen runt om tills de mjuknat och skalet blivit lite svart. 3 stora auberginer1 msk tahini (sesampasta) ½ citron, pressad saft 1-3 tsk malen spiskummin3 msk olivolja 1-2 vitlöksklyftor, pressade saltGör så här. 3 stora auberginer
Aubergineröra - Baba ganoush

Aubergineröra - Baba ganoush

Jag fullkomligt älskar röror verkligen. Både att doppa grönsaker i eller ha som en sås till veggobiffarna
Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra

Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra

För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
Baba ganoush med rostad vitlök

Baba ganoush med rostad vitlök

Skär av ändarna på auberginerna och dela dem på längden. ca 500 g auberginer. Relaterat ca 500 g auberginer
Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush är en aubergine rätt som ofta förekommer vid meze (många smårätter, lite som vårat smörgåsbord men med andra rätter)
Baba Ganoush

Baba Ganoush

 Lägg sedan inkråmet av auberginerna i en skål och blanda samman alla ingredienserna och mixa med en stavmixer
Baba Ganoush – Libanesisk auberginedipp

Baba Ganoush – Libanesisk auberginedipp

Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen. Lägg sedan inkråmet av auberginerna i en skål och blanda samman alla ingredienserna och mixa med en stavmixer
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Ingredienser3-4 auberginer1 msk tahini (alwadi)½ pressad citron1-3 tsk malen spiskummin1-2 vitlöksklyftorsalt3 msk olivolja Gör så här. auberginröra, auberginsås, röra, libanesiskt, libanesisk, meze 3-4 auberginer
Ajvar relish

Ajvar relish

Grönsaksröra som är gott till grillat eller pasta. 2 paprikor1 aubergine3 vitlöksklyftor1 röd chilipaprikapulverolivoljanågra droppar limesalt & peppar
Ajvar Relish

Ajvar Relish

"Relish" betyder fyllig och smakrik grönsaksröra. Använd som tillbehör till kött, i grytor, såser eller i stället för ketchup
Ajvar relish

Ajvar relish

Ingredienser. ca 300 g aubergine. ca 300 g (eller mer) röd paprika. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja

Ajvar utan tillsatser

 . Letat efter en tillsatsfri Ajvar relish och nu har jag hittat en. Dessutom riktigt riktigt god. se  Använder även deras sylter och marmelader
Ajvar relish

Ajvar relish

Rosta auberginen tillsammans med paprikorna i ugn (250°C) eller över öppen låga om du har gasspis, tills skalet är svartbränt
Ajvar Relish - en härlig röra!

Ajvar Relish - en härlig röra!

Halvera paprikor, auberginer och chili på längden. Gröp ur auberginerna med en sked. 2 auberginer (inte allt för små). 2 auberginer
Aubergine med vitlök

Aubergine med vitlök

Ingredienser. 2 stora äggplantor. vitlök. olja. vatten. tomatjuice. persilja. selleri. Tvätta äggplantor väl och sedan skära på längden remsor av skal ger så en peeling aubergine med en rand och en utan bark, att pennan, så jag ringer
Moussaka med kanel

Moussaka med kanel

Skiva auberginerna på längden i ca 1 cm tjocka skivor. 2 medelstora auberginer. Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka lök och vitlök
Aubergine med Feta

Aubergine med Feta

Auberginer är så ljuvligt gott tycker vi på Hummus och Pannkaka. Skiva auberginerna i tunna skivor på längden
Rostad aubergine med tomat och fetaost

Rostad aubergine med tomat och fetaost

Rostad aubergine med tomat och fetaost(ca 12 pers på buffé)4 stora auberginer1/2 dl olivoljaflingsalt, nymalen svartpeppar2 askar cocktailtomater300 g fetaost1/2 dl olivolja1/4 dl balsamvinäger1/2 kruka basilika1 påse ruccolasalladSätt ugnen på 225 grader. 4 stora auberginer
Stekt aubergine med tabouli

Stekt aubergine med tabouli

Det är märkligt hur auberginen som till en början är torr och gummiaktig efter några minuter i pannan plöstligt ändrar konsistens och blir krämig och helt härlig
Aubergine kräm.

Aubergine kräm.

Fick iden från jobbet vi gör något som kallas baba ghanoush till vår tapas tallrik, vilket är en dippa gjord på aubergine
Aubergine på italienskt vis

Aubergine på italienskt vis

Värm ugnen till 225 grader. Smörj två ugnsfasta formar med olja. Blanda äggvita och vatten i en djup tallrik
Inlagd aubergine, italiensk tapas

Inlagd aubergine, italiensk tapas

Och när min facebook-vän Kerstin skrev om inlagda auberginer var jag tvungen att testa. Jag skalade 5 auberginer, skar tunna skivor med en mandolin, ca 1,5 mm tjocka
(Rostad) Aubergine/paprika-röra

(Rostad) Aubergine/paprika-röra

Här kommer ett recept på en mycket god röra som fungerar utmärkt både som tillbehör till ex. vegetariska biffar men även som dip till nachochips