Rosta auberginerna på grillen runt om tills de mjuknat och skalet blivit lite svart. 3 stora auberginer1 msk tahini (sesampasta) ½ citron, pressad saft 1-3 tsk malen spiskummin3 msk olivolja 1-2 vitlöksklyftor, pressade saltGör så här. 3 stora auberginer
Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen. Lägg sedan inkråmet av auberginerna i en skål och blanda samman alla ingredienserna och mixa med en stavmixer
Grönsaksröra som är gott till grillat eller pasta. 2 paprikor1 aubergine3 vitlöksklyftor1 röd chilipaprikapulverolivoljanågra droppar limesalt & peppar
Ingredienser. 2 stora äggplantor. vitlök. olja. vatten. tomatjuice. persilja. selleri. Tvätta äggplantor väl och sedan skära på längden remsor av skal ger så en peeling aubergine med en rand och en utan bark, att pennan, så jag ringer
Rostad aubergine med tomat och fetaost(ca 12 pers på buffé)4 stora auberginer1/2 dl olivoljaflingsalt, nymalen svartpeppar2 askar cocktailtomater300 g fetaost1/2 dl olivolja1/4 dl balsamvinäger1/2 kruka basilika1 påse ruccolasalladSätt ugnen på 225 grader. 4 stora auberginer
Det är märkligt hur auberginen som till en början är torr och gummiaktig efter några minuter i pannan plöstligt ändrar konsistens och blir krämig och helt härlig
Och när min facebook-vän Kerstin skrev om inlagda auberginer var jag tvungen att testa. Jag skalade 5 auberginer, skar tunna skivor med en mandolin, ca 1,5 mm tjocka