Ingredienser Portioner: 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Hummus i förgrunden, babaganoush längst bak till vänster och röd sås till höger. Babaganoush. Det är trevligt att sitta runt bordet och skicka runt små skålar med frestande innehåll som förgyller maten
Babaganoush. En helg i San Francisco på ett kollektiv samlat olika kulturer bjuder på allt från en sen kväll med kakor och mjök till en tidig morgon med samtal om gud på biblioteket, från en biltur över Golden Gate Bridge till knasiga syner i Chinatown
Låt svalna och gröpa sedan ur innanmätet med en sked. När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra, den libanesiska BabaGanoushen
Gjorde babaganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Ja, till och med till makrill. -) Kanske inte det första man tänker på, att man ska servera Babaganoush till stekt makrill men det var faktiskt jättegott
Ta ut auberginen ur ugnen och låt den svalna några minuter och drag sedan av skalet. Lägg fruktköttet i en bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och mosa ihop allt med en gaffel till en slät creme
Halvera auberginerna på längden och stick hål på skalet. Låt svallna och skrapa sedan ut fruktköttet. Lägg aubergineköttet och resten av ingredienserna i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.