Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
I mitt recept på rostad brysselkål medvitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Toppa med fint strimlad salladslök och rostade sesamfrön. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
Potatis och blomkål. Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Lägg körsbärstomater (med lite olika färger), i en ugnssäker form. Hacka och strö över tre klyftor vitlök, en kruka basilika och en färsk chilipeppar (ta bort kärnorna ur chilin innan du hackar den)
Otroligt enkelt men med fantastisk smak. blomkål (jag har använt mig av vit och grön blomkål). ev kryddsättning – jag använde curry för att smaksätta den vita blomkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.