Det finns hummus och så finns det perfekt hummus. När man lyckas få till hummusen sådär sammetslen och krämig, ja då har man sig en underbar dippa att njuta av
Röran är en en blandning av den LibanesiskaBabaganoush och ajvar relish. En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig
BabaGanoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Sätt ugnen på 200 grader. Dela aubergine mitt itu och skär några tunna snitt i köttet. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper, snittytan ska vara uppåt
Babaganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Finhacka persilja och använd antingen som garnering eller blanda samman med baba gabanoushen
Tillsätt citronsaft, tahini och vitlök – men smaka dig fram så den blir som DU vill ha den. Nu i sommar har jag haft en hang-up på babaganoush, vet inte exakt vart den kom ifrån men plötsligt fanns den där
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gjorde babaganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.