BabaGanoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Sätt ugnen på 200 grader. Dela aubergine mitt itu och skär några tunna snitt i köttet. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper, snittytan ska vara uppåt
Babaganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Finhacka persilja och använd antingen som garnering eller blanda samman med baba gabanoushen
Tillsätt citronsaft, tahini och vitlök – men smaka dig fram så den blir som DU vill ha den. Nu i sommar har jag haft en hang-up på babaganoush, vet inte exakt vart den kom ifrån men plötsligt fanns den där
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gjorde babaganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
BabaGanoush. BabaGanoush. Är som bekant himla förtjust i geggor av olika slag. Då är liksom lunchen eller middagen redan en bit på vägen och det behöver inte finnas så mycket mer i kylen
Gör så här. Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel. Baka den i het ugn, 250 grader i ca 20 minuter tills skalet svartnat och blivit bubbligt och fruktköttet är mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.