Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Blanda soja, ingefära, vitlök, och muscovadosocker i en bunke tills sockret löst sig. Lägg machesallad, den krispiga gurk-och rädissalladen, avokado samt marinerad lax på toppen
Skär laxbitarna i mindre bitar. Låt morotsbitar, chili ochingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Krydda med himalayasalt, svartpeppar och cayennepeppar efter smak. Och gott var de. Spagetti ( glutenfri från semper är godast)Laxfiléer skurna i tärningar1 burk kokosmjölkKokosoljaMajsstärkelseFärsk ingefäraFärsklimeKoka spagettin enl anvisning, jag brukar lägga på ett par minuter. 1 tsk kokosolja i stekpannan, lägg i laxkuberna, häll i kokosmjölken och majsstärkelse till önskad konsistens , använd en liten sil så undviker du klumpar. Riv ca 1 cm ingefäraoch riv skalet fr 1 lime, obs. ca 1 cm ingefära. 1 lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.