Asiatisk sås med jordnötssmak. Smaka av med honung och salt. 1,5-2 dl Jordnötssmör. 1-2 tsk Rapsolja. Blanda alla ingredienser utom honung och salt i en kastrull och koka upp långsamt och låt den småsjuda i 15-30 min. 1,5-2 dl Jordnötss. 1-2 tsk R
Smaken blir nog lite annorlunda beroende på vilket man väljer, men när det smakar så gott med burkvara av bra kvalitet så tar jag gärna den - både genvägen och smaken
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. 2 - 2 ½ dl kokosmjölk. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Jag kan inte direkt säga ”slit det med hälsan”, för ordet hälsa passar väl inte så bra ihop med denna krämiga, nötiga, salta sås – men ni förstår vad jag menar, slit det väl
Rör ner jordnötter, kokosmjölk, låt sjuda under omrörning på medelstark värme tills såsen tjocknar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken tillsammans med chili och schalottenlökarna ca 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.