Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till ochmed. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
Det är alltid en del pysslande inför jul och det tycker jag är riktigt mysigt. Den här goda sillinläggningen kommer jag definitivt att göra igen, både till jul och midsommar
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Fräs vitlöken en stund, tillsätt färsen och stek ordentligt. Limeklyfta. Riv ingefäran fint, pressa ut saften i en bunke och kasta bort fiberbollen som blir kvar
Lägg laxen på aluminiumfolie och grilla den med locket på. ½ finhackad röd chili. I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa
Sötpotatissoppa medchili, limeoch ingefära. Dagens vegetariska recept är dock inget vi åt i helgen men i alla fall en väldigt god soppa på sötpotatis med sting av chilioch ingefära
Blanda honung, ingefära, chilioch saft från halva limenoch pensla fisken med blandningen. Låt potatisen gå i ugnen samtidigt med fisken tills laxen är klar
Låt morotsbitar, chilioch ingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.