6 timmars revbenspjäll
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 2 kg tjocka revbenspjäll
  • 13 msk senap
  • 11 msk chilipulver
  • 12 krm kajennpeppar
  • 11 msk ingefärapulver
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 msk soja (kinesisk)
  • 11 msk honung
  • 12 msk flingsalt
  • 12 msk paprikapulver
  • 11-2 msk olja
  • 13 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)
  • 12 kg tjocka revbenspjäll 3 msk senap 1 msk chilipulver 2 krm kajennpeppar 1 msk ingefärapulver 1 vitlöksklyfta 2 msk soja (kinesisk) 1 msk honung 2 msk flingsalt 2 msk paprikapulver 1-2 msk olja 3 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste.) Se denna länk http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL Skär inte bort allt fett det tränger ner i revbenen och gör dom smakrika och saftigare. Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen. Mot slutet kan man täcka med aluminium folie så dom inte blir brända. Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.