13 krm
liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)
12 kg
tjocka revbenspjäll 3 msk senap 1 msk chilipulver 2 krm kajennpeppar 1 msk ingefärapulver 1 vitlöksklyfta 2 msk soja (kinesisk) 1 msk honung 2 msk flingsalt 2 msk paprikapulver 1-2 msk olja 3 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste.) Se denna länk http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL Skär inte bort allt fett det tränger ner i revbenen och gör dom smakrika och saftigare. Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen. Mot slutet kan man täcka med aluminium folie så dom inte blir brända. Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme)
Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme) 2 kg tjocka revbenspjäll
tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme
Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen. Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan
Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme
Ni hinner fortfarande laga en varm å god köttgryta till middag ikväll. 3 timmar skulle jag väl säga är den magiska gränsen för att köttet ska bli så där riktigt härligt och mört
minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3 vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten. Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört. Baka i ugnen i 40-60 minuter (tillsammans med köttet)tills löken är fint karameliserad. 1 kg tjocka revbenspjäll
Veganska revbenspjäll – på tofu. Hej. Jag hoppas att allt e fint med er. Förra veckan hade jag den stora glädjen att få hänga en eftermiddag med supercoola Clara Henry i vår köksstudio
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.