Kött

Kött

  • 65 Recept
Skinkgryta med rotsaker

Skinkgryta med rotsaker

Ansa köttet och skär till mindre bitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om. Hacka morot och paprika och ha ner med köttet
Rostasfilé med grönpepparsås

Rostasfilé med grönpepparsås

Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Servera köttet med rosmarinkryddad klyftpotatis och kokt broccoli
Långkokt högrevschili

Långkokt högrevschili

Ingredienser Portioner. 6 Bönor 1 gul lök 1 jalapeño 200 g rökt sidfläsk i bit 2 1/2 dl torkade svarta bönor 1 msk salt Högrevschili 1250 g högrev 20 g torkad hel chipotlechili 20 g torkad hel anchochili 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 2 msk konc oxfond 2 kanelstänger 1 msk spiskummin 2 tsk torkad oregano 50 g hackad mörk choklad salt Tillbehör limeklyftor koriander gräddfil tortillachips ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Dillkött. Blanchera upp köttet en gång i en stor kastrull och häll av vattnet. Fyll på med nytt vatten så det täcker köttet och grönsakerna
Dillkött med sås på klassiskt vis

Dillkött med sås på klassiskt vis

Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Sjud köttet under lock cirka en timme. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen
Mustig nötköttsgryta

Mustig nötköttsgryta

En mustig köttgryta med rotfrukter och rödvin kan puttra på spisen eller i ugnen medan du går på januaripromenad
Rimmad oxbringa med rotmos

Rimmad oxbringa med rotmos

Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Koka tills köttet är riktigt mört. Sticker man i en gaffel skall det inte gå att ta upp köttbiten
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Låt köttet koka på svag värme tills det är mört i ca 2 timmar (när man sticker med en gaffel ska köttet släppa lätt)
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

KÄNN på köttet istället. Du kan ta en gaffel och peta lätt i köttet och är det mjukt och faller isär ganska lätt så är det klart